Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny dubbeldäckare från Volvo

Volvo Bussar har lanserat en ny dubbeldäckare för den mexikanska marknaden. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar i Mexiko lanserade i veckan en ny dubbeldäckad turistbuss, Volvo 9800 DD, på en mässa i landet. Med lanseringen av 9800 DD breddar Volvo sitt utbud av turistbussar i landet. Dubbeldäckaren har upp till 40 procent större passagerarkapacitet, jämfört med enplansversionen av 9800. Dubbeldäckaren kan ta upp till 63 passagerare.

Den inre takhöjden på båda planen är 1,80 meter. 9800 DD är den enda turistbussen på den mexikanska marknaden som är utrustad med rullstolsramp. Drivlinan är Volvos D13 med en motor på 500 hästkrafter vilket gör bussen till den starkaste på marknaden i landet.

Bussen är utrustad med Volvos avancerade säkerhetssystem som kollisionsvarnare med nödbroms, varningssystem om föraren oavsiktligt börjar lämna sitt körfält samt ACC, Adaptive Cruise Control. Trappan mellan de bägge planen är vänd framåt för att öka säkerheten vid en kraftig inbromsning.

Volvo 9800 DD är 15 met3r lång, 4,2 meter hög och 2,6 meter bred. Bussen är utrustad med ESP, elektronisk stabilisering, samt EBS, elektroniskt kontrollerade skivbromsar.

Enplansversionen av Volvo 9800 introducerades i Mexiko 2016 och har fram till idag sålts i 1 055 exemplar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)