Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes-Benz på jakt efter snåla bussförare och bussföretag

Mercedes-Benz söker bussföretag och –förare som gör av med så lite bränsle som möjligt på sin Tourismo. Bild: Daimler Buses.

Mercedes-Benz bussar är nu på jakt efter Europas snålaste bussförare/bussföretag. Snål i bemärkelsen bränslesnål, alltså att köra med så låg bränsleförbrukning som möjligt. Tävlingen gäller körning med Mercedes-Benz nya Tourismo turistbuss.

Varje bussföretag som har kört åtminstone 3000 kilometer med sin nya Tourismo kan delta i tävlingen ”2018 Eco Champ”.

För att kunna delta måste man gå in på en särskild webplats, www.mercedes-benz-bus.com/eco-champ, och registrera sig. Den tävlande ska ta ett foto av instrumentbrädan på bussen. Av fotot ska det framgå hur långt bussen har körts och den genomsnittliga bränsleförbrukningen i liter per 100 kilometer.

Vinnaren får ingen buss som belöning för sin snålhet, men väl en Mercedes-Benz, 22-växlad mountainbike i kolfiber.

Tävlingen pågår till 15 november.

På Persontrafik i Stockholm nästa vecka visar Mercedes-Benz för övrigt som vi tidigare rapporterat sin Tourismo, förutom den nya eldrivna versionen av stadsbussen Citaro, den 21 meter långa ledbussen CapaCity och Setras nya dubbeldäckare S 531 DT.

En elbuss som inte kommer till Persontrafik trots att det var planerat är Irizars batteridrivna, 18-meters ledbuss. Den ersätts av en 13-meters hybridbuss för stadstrafik. Anledningen är logistiska problem som uppstod när elbussen skulle lastas på en långtradare för transport till Sverige.

Taggat som:

1 kommentar »

  1. Det är dumt. Busschaufförerna kämpar med att hålla sig vakna bakom ratten och prioriterar därför inte snålkörning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)