Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler turer i Gotlandstrafiken

Destination Gotland utökar trafiken från och med tisdagen – men Västervikslinjen får vila i år. Foto: Ulo Maasing.

Destination Gotland utökar från och med tisdagen sin trafik på huvudlinjerna mellan Gotland och Nynäshamn respektive Oskarshamn. Däremot pausas trafiken mellan Visby och Västervik hela sommaren. Från och med den 16 juni kommer tre stora fartyg att trafikera Oskarshamn och Nynäshamn på fastlandet, till skillnad från de två fartyg som hittills har kört under våren.

– Sedan restriktionerna för inrikesresandet ändrades har vi sett ett ökat bokningstryck. Nu gör vi oss redo för att möta en större efterfrågan på resor och det är glädjande att det är många som vill komma till Gotland i sommar. Samtidigt vill jag påminna om vårt personliga ansvar att inte resa om man är sjuk, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland.

Tack vare de nya säkerhetsrutiner och åtgärder som införts tillsammans med föreningen Svensk Sjöfart kommer Destination Gotland kunna öka antalet bokningsbara platser ombord, från dagens 50 procent till ungefär två tredjedelar av fartygets kapacitet. Rutinerna innebär bland annat att alla som går ombord måste bekräfta att de inte har covid-19-relaterade symptom och vi har fler värdar ombord som hjälper till att hålla avstånd.

Turerna mellan Västervik och Visby pausas i år, men enligt Destination Gotland kommer linjen tillbaka nästa år.

– Västervik trafikeras med betydligt mindre fartyg vars konstruktion gör det svårare för resenärer och medarbetare att hålla distans ombord. För att kunna garantera en trygg och säker resa kommer vi tyvärr därför att behöva sätta Västervikstrafiken på tillfällig paus i sommar, säger Christer Bruzelius.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)