Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor kollektivtrafikmässa skjuts upp igen

Innotrans i Berlin var ursprungligen en spårtrafikmässa men har under senare år haft allt fler utställare av elbussar. Foto: Ulo Maasing.

Den stora kollektivtrafikmässan Innotrans i Berlin skjuts upp igen. Mässan skulle ha ägt rum i september i år, men på grund av covid-19-pandemin flyttade arrangörerna mässan till april 2021. Fortsatt osäkerhet kring pandemin och dess utveckling gör nu att arrangörerna har beslutat att ställa in mässan och istället satsa på nästa ordinarie mässa den 20 – 23 september 2022.

Innotrans var tidigare en ren spårtrafik- och teknologimässa men har under senare år också haft en särskild avdelning för bussar. Senast mässan hölls, 2018, fanns en rad tillverkare av elbussar på plats. Flera av dessa, bland andra VDL och Solaris, hade då valt bort att medverka på IAA-mässan i Hannover för att istället delta på Innotrans.

Arrangörerna av mässan hänvisar till det ständigt förändrade läget kring covid-19-pandemin vilket gör all planering osäker.

– Beslutet att flytta Innotrans till 2022 var mycket svårt. Men slutligen fällde osäkerheten kring planeringen och hur pandemin kommer att utvecklas de kommande månaderna avgörandet, säger Christian Göke, vd för Messe Berlin.

Senast mässan hölls, i september 2018, medverkade 3 062 utställare från 61 länder. Mässan besöktes av 153 421 fackbesökare från 149 länder.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)