Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvodotter får stororder från Chicago

Volvo Bussars dotterbolag Nova Bus ska leverera upp till 600 stadsbussar modell LFS till Chicago. Foto: Nova Bus.

Det ena av Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag, Nova Bus, har tecknat ett avtal om att sälja upp till 600 nya, dieseldrivna stadsbussar till lokaltrafiken i Chicago, Chicago Transit Authority, CTA. CTA driver det näst största kollektivtrafiksystemet i USA och trafikerar Chicago samt 35 omgivande förorter.

Ramavtalet med Nova Bus innebär att CTA ska köpa minst 100 bussar med en option på ytterligare 500 bussar. De första prototyperna ska levereras de närmaste månaderna och de första bussarna i serieleveransen levereras i början av 2022.

CTA:s busslinjenät består av 140 linjer med närmare 12 000 busshållplatser. Bussarna i systemet kör mer än 25 000 turer dagligen.

Bussarna är av Nova Bus modell LFS, men de nya LFS-bussarna påminner om dem som finns i CTA-flottan sedan 2018, men har en mängd funktioner som höjer kundernas upplevelse och ökar säkerheten, till exempel bättre rullstolsramper vid framdörren, större yta och minskad lutning, vilket förenklar resandet för personer som använder rullstol.

– Vi är stolta över att få fortsätta leverera transportlösningar till staden Chicago, som är vår partner sedan länge. Det handlar om våra branschledande LFS-bussar som säkerställer lösningar med hög kapacitet, säger Martin Larose, Vice President och General Manager vid Nova Bus.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)