Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökat flygresande får Bolt att satsa mer på marken

Ökat flygresande gör att Bolt satsar på större bilar i Göteborg. Foto: Bolt.

Den appbaserade taxiverksamheten Bolt lanserar nu sin kategori Bolt XL i Göteborg. En bidragande orsak är ett ökat resande från Landvetter flygplats uppger Bolt som därmed vässar konkurrensen med Flygbussarna. Bolt XL gör det möjligt för resenärer att med sin smarta telefon beställa en extra stor taxibil.

Bolt etablerade sig i Sverige för två år sedan och har idag över 700 000 användre som kan nyttja taxi, elsparkcyklar och matleveranser. Nyligen tog Bolt in sex miljarder kronor i bolagets senaste investeringsrunda, pengar som enligt företaget ska användas till att expandera snabbare och vidareutveckla företagets apptjänster.

Nu lanserar man XL-kategorin i Bolt-appen som ger resenärer i Göteborg möjlighet att boka bilar som rymmer upp till sex stycken passagerare. Kategorin har bland annat tillkommit eftersom man sett en ökning av resenärer från Göteborg Landvetter Airport.

Samtidigt råder det brist på taxichaufförer. Bolt växer kraftigt i Sverige men har svårt att hitta tillräckligt många förare.

– Vi skulle behöva knyta till oss närmare 2000 nya förare bara under det närmaste halvåret för att kunna möta efterfrågan på marknaden, förklarar Albin Grkovic, Sverigechef på Bolt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)