Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalatrafiks chef går

Tony Sjödin lämnar chefsjobbet på kollektivtrafikförvaltningen i Region Dalarna. Foto: Dalatrafik.

Dalatrafiks chef Tony Sjödin lämnar av hälsoskäl sin tjänst efter mindre än två år på posten. Nu ger sig regionen ut på jakt efter en ny förvaltningschef. Tony Sjödin ska dock även i fortsättningen arbeta för kollektivtrafik-förvaltningen i Region Dalarna.

– Det är ännu inte exakt bestämt när han lämnar chefsposten och vad han ska arbeta med i framtiden. Men det finns mycket att göra. Bland annat har vi en busstrafikupphandling 2026 som måste förberedas och där hans kompetens kan komma till stor nytta, säger Christer Carlsson (M), ordförande för kollektivtrafiknämnden i Region Dalarna till bussmagasinet.se.

– Nu ska regiondirektören annonsera ut chefstjänsten och vi räknar med att ha klart med en ny förvaltningschef tidigast kring halvårsskiftet.

Tony Sjödin blev chef för kollektivtrafikförvaltningen i Region Dalarna i juni 2020 sedan den tidigare chefen Bengt Benjaminsson fått gå i början av samma år. Sjödin arbetade under åren 2016 – 2019 som kvalitets- och utvecklingschef vid Dalatrafik för att sedan bli enhetschef för trafikledningen vid Skånetrafiken.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)