Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förskolebarn: ”Jag ska bli bussförare när jag blir stor”

Förskolebarnen fick även prova förarplatsen på en buss. Foto: Svealandstrafiken.

Efter ett studiebesök hos Svealandstrafiken som en grupp förskolebarn i Örebro nyligen gjorde var yrkesvalet klart för ett av barnen: ”Jag ska bli busschaufför”. Besöket var dock inte avsett för att stärka rekryteringen till ett bristyrke, utan för att lära ett 80-tal förskolebarn hu det fungerar att åka buss.

Det var barn från förskolan Regnbågen i Örebro som fick möjlighet att lära sig mer om bussens funktioner och hur det fungerar att åka buss, då Svealandstrafiken kom på besök till förskolan. Förskolepedagogen Delman Salih berättar att barnen kommit upprymda till förskolan och sagt ”idag är det bussdagen”.

– En jättekul och givande förmiddag som både var undersökande och utforskande. Många av barnen har ju aldrig någonsin klivit ombord på en buss så det dök upp en hel del frågor under besöket, exempelvis hur vindrutetorkarna fungerar, vilka knappar föraren använder och hur själva stoppknappen tillverkas, säger Delman Salih.

Tillsammans med bussföraren Abdulla Anwar Hussein och förskolans många pedagoger fick barnen undersöka och utforska bussens alla knappar, säten, skyltar och till och med sitta vid förarplatsen och göra utrop. Denna speciella dag gick det en fiktiv resa till bland annat Afrika. Det var alltså inte bara en spännande buss att utforska, utan också en helt magisk sådan i barnens ögon.

– Det var en fantastiskt rolig dag och vi hoppas verkligen att barnen känner glädjen och nyfikenheten i att åka buss, där inte alltid slutdestinationen är målet, utan resan i sig, säger Paula Barton, som jobbar med kundrelationer på Svealandstrafiken och var den som visade barnen runt på bussen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)