Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Persontrafik vill locka unga innovativa företag

Persontrafikmässans projektledare Anders Rudestad vill locka unga, innovativa små företag att medverka på mässan. Foto: Ulo Maasing.

Årets stora nordiska mässa för buss- och kollektivtrafik-branschen, Persontrafik, vill i år locka unga, innovativa företag att presentera sig. Tillsammans med medarrangörerna, bland andra Sveriges Bussföretag och Svensk Kollektivtrafik, har mässan därför skapat ett särskilt innovationstorg för sådana företag och till ett lågt pris. Persontrafik äger rum på Stockholmsmässan den 25 – 27 oktober.

– Vi är övertygade om att det finns ett antal innovativa, nystartade företag som skulle vara intresserade av att möta branschen, men som kanske inte har så stora resurser, säger Persontrafiks projektledare Anders Rudestad till Bussmagasinet.

– Därför har vi tagit fram ett erbjudande för sådana företag så att de till låg kostnad kan delta i mässan. För drygt 17 000 kronor får företagen en komplett monter på sex kvadratmeter med matta, ståbord och eluttag.

För att få medverka på innovationstorget får företaget inte vara äldre än fyra år och inte ha deltagit tidigare på Persontrafik. Företagen får inte heller ha mer än fem anställda och ska ha en begränsad omsättning baserad på kundintäkter.

Flera internationella mässor i branschen har haft betydande framgångar med innovationstorg av det här slaget där unga företag möter inte bara små och stora trafikföretag inom persontrafikbranschen utan också myndigheter, politiska beslutsfattare, forskare med flera.

– Det är nu bara två månader kvar till mässan, så det är angeläget att man bokar så snart som möjligt, säger Anders Rudestad.

Jämfört med förra gången Persontrafikmässan hölls, 2018, har årets mässa per dags dato sålt något fler konferenspass, uppger Anders Rudestad.

– Antalet utställare är i nuläget något mindre än 2018, men alla de stora bussleverantörerna deltar, även företag som inte var med då. Och vi vet att det kommer att presenteras nyheter, säger han.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Persontrafik

1 kommentar »

  1. Låt mig skratta, sista idioten är ännu inte född! Hoppas jag har fel, redovisa resultatet efter mässan. Jag skulle aldrig investera i detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)