Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brist på förare och fordon drabbar serviceresor

Länstrafiken Serviceresor i Örebro län har svårt att klara trafiken. Foto: Länstrafiken Örebro.

Länstrafiken i Region Örebro län har det tufft att klara serviceresorna, det vill säga färdtjänst, sjukresor med mera. Störst är problemen morgnar och eftermiddagar. Anledningen är brist på såväl förare som fordon.

Några av de trafikföretag som har avtal att köra Serviceresor har problem med att hitta ersättare till förare vid sjukfrånvaro och att fordon är på reparation. Det gör att det antal fordon som finns tillgängliga i trafiken inte räcker till.

– Just nu är det ansträngt läge inom Länstrafiken Serviceresor. Det är vinter, vi har förarbrist och även fordonsbrist samtidigt som många vill åka med oss. Vi jobbar på med en rad åtgärder för att förbättra trafikläget, säger Staffan Juliusson som är enhetschef på Länstrafiken Serviceresor i Örebro.

Det är främst på morgonen och på eftermiddagen som problem uppstår, då många behöver ta sig till och från skola eller jobb. Samtidigt blir det långa väntetider för att komma fram till Länstrafikens Beställningscentral, när många ringer för att fråga om deras fordon är på väg.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)