Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt uppåt för Carrus Delta

Carrus Delta har ett mångårigt samarbete med Volvo Bussar och bygger bland annat Volvos dubbeldäckare 9700 DD. Foto: Ulo Maasing.

Den finska påbyggaren Carrus Delta växer. Företaget har sedan länge ett samarbete med Volvo Bussar och producerar idag bland annat Volvos dubbeldäckare 9700 DD. Företaget har nu en välfylld orderbok som sträcker sig fram till 2025 och räknar med hög beläggning under många år.

Enligt Carrus Delta växer nu produktionen kraftigt och företaget har också lyckats komma in på nya marknader, bland annat Storbritannien. Företaget ska nu rekrytera en betydande mängd ny arbetskraft. Målet är att antalet anställda under våren ska bli 210 – 215.

– Vi räknar med att volymökningen ska vara permanent under många år framöver, säger Petter Vuori, vd för Carrus Delta Oy.

– De svåra tider som orsakades av pandemin och andra utmaningar är äntligen bakom oss. Företaget är i en rejäl uppgång. För detta kan vi tacka Carrus Deltas förstklassiga produkter och det mångåriga samarbetet med Volvo, men framför allt den kompetenta personalen.

Huvuddelen av de busskarosser som tillverkas av Carrus Delta går på export, men även hemmamarknaden är stark uppger företaget. Nyligen fick företaget således en order från det finska expressbussföretaget Onnibus som beställde tio Volvo 9700 DD till sin omfattande trafik (klicka här).

Carrus Delta grundades 1935 och fick nya ägare den 1 juli förra året när delar av företagsledningen köpte aktierna i företaget. Då hade Carrus Delta drygt 170 medarbetare.

Företaget är en av de största arbetsgivarna i staden Lieto, öster om Åbo.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)