Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania pausar bussförsäljning i Danmark

Scania pausar bussförsäljningen i Danmark på obestämd tid. Foto: Scania Danmark.

Scania Danmark beslutade nyligen att med omedelbar verkan pausa försäljningen av bussar till kunder i Danmark. Något besked om när försäljningen återupptas finns inte.

Scania Danmark har under de senaste åren primärt sålt bussar i turistbussegmentet.

Tidigare har Scania varit en av de större leverantörerna av stadsbussar i landet, men under de senaste åren har Scania saknat elbussar som har kunnat konkurrera med övriga aktörer på den danska marknaden där bland andra Yutong, Solaris och Volvo har haft framgångar med sina elbussar.

Scania hänvisar till en kombination av marknadsläget, sviktande försäljning och produktmixen i Danmark som bland annat ligger till grund för att pausa bussförsäljningen i landet.

– Att pausa försäljningen av bussar har inte varit något lätt beslut. Men vi i ledningen för Scania Danmark anser att det är en riktig åtgärd i det nuvarande läget, säger Pär Landén, vd för Scania Danmark.

Företaget uppger att det för närvarande inte går att ange när försäljningen av Scaniabussar på den danska marknaden återupptas. Samtidigt framhåller företaget att man kommer att fullfölja alla avtal med kunder som har lagt order, likaså att Scanias verkstäder är redo att hjälpa och serva befintliga busskunder.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)