Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svensk elbusstillverkare börsnoteras

Hybricon Arctic Whisperer vid Umeå flygplats. Foto: Ulo Maasing.

Hybricon Arctic Whisperer vid Umeå flygplats. Foto: Ulo Maasing.

Den Umeåbaserade elbusstillverkaren Hybricon Bus Systems börsnoteras. Företagets prospekt avseende en emission inför en planerad introduktion på Aktietorget godkändes på tisdagen av Finansinspektionen och Aktietorget.

Teckningskursen i emissionen är satt till 10 kronor per aktie och anmälningsperioden löper mellan 18 maj och 5 juni. Aktien kommer att börja handlas på Aktietorget under juli, under förutsättning att ansökan om listning godkänns.

Hybricon är baserat i Holmsund utanför Umeå. Affärsidén är att utveckla, tillverka och marknadsföra hållbara kollektivtrafiksystem med energi- och kostnadseffektiva klimatanpassade elbussar och laddstationer

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)