Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slut med TUR i Göteborg

Det var då det. Fullt drag på Busstorget på TUR år 2012. Nästa år blir det ingen TUR-mässa alls i Göteborg. Men liksom i år kommer Sveriges Bussföretag att arrangera Busstorget tillsammans med några partners den 21-22 april 2016. Foto: Ulo Maasing.

Det var då det. Fullt drag på Busstorget på TUR år 2012. Nästa år blir det ingen TUR-mässa alls i Göteborg. Men liksom i år kommer Sveriges Bussföretag att arrangera Busstorget tillsammans med några partners den 21-22 april 2016. Foto: Ulo Maasing.

Slutet har kommit för resmässan TUR i Göteborg. Efter årets mässa, som av arrangörerna beskrev som en framgång, har Svenska Mässan nu beslutat att inte arrangera TUR i Göteborg 2016. ”TUR-mässan följer med i mötesbranschens utveckling med fler nischade event som svarar mot besökarnas behov av affärer och kunskap.” framhåller man från Svenska Mässan.

I våras gjorde man om TUR enligt ett nytt koncept som mötte stark kritik från många inom resebranschen. Det nya konceptet bestod av fyra delar: Svensk Besöksnäringskongress, Scandinavian International Travel Meet, Business Travel & Meetings Forum och Resemässan TUR Göteborg.

Nyligen arrangerade man också TUR ipå Radisson Waterfront Hotel i Stockholm som ett rent konsumentarrangemang.

Efter att ha utvärderat årets arrangemang har mässan beslutat sig för att nästa år i Göteborg arrangera Svensk Besöksnäringskongress (B2B) – 17 mars på Svenska Mässan i Göteborg, Business Travel & Meetings Forum (B2B) samt Resemässan TUR Stockholm (B2C).

Planerna för 2017 är för närvarande:
Business Travel & Meeting Forum (B2B), Scandinavian International Travel Meet (B2B), Ny konsument mässa/event Göteborg (B2C), Resemässan TUR Stockholm (B2C) .

För den nya resmässan i Göteborg 2017 uppger Svenska Mässan att man fokuserar på att skapa en eller flera nischade mötesplatser där branschen kan träffa slutkonsumenten.

Taggat som: , , , ,

3 kommentarer »

  1. TUR-mässan har i allt större utsträckning inriktat sig mot stora utställare som kan betala bra,
    Det har blivit en allt ensidigare mässa, jämfört med bokmässan som vid sidan om de stora utställarna öppnat även för små utställare, allt ifrån dem med små ”budgetmontrar”. Denna villighet att ge rum både för små och stora utställare har bidragit till en kulturell och kommersiell mångfald som starkt bidragit till att göra bokmässan både till ett brett branschmöte och till ett mycket uppskattat konsumentevenemang.

    TUR får skylla sig själva – men jag beklagar det verkligen – jag har med framgång sålt mina reseböcker på TUR-mässan och resor på bokmässan.

    Pär Lindström

  2. När blir Tur 2018 i Göteborg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)