Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

ABB siktar på 150 000 elbussar i Indien

ABB fick tidigare i år en order på laddstationer och elsystem till eldrivna ledbussar från Génève. På mindre än en sekund ansluter bussen till laddstationen vid hållplatrsen. Nu räknar ABB med att 150 000 dieselbussar i Indien till år 2030 ska ersättas med eldrivna bussar. Foto: Ulo Maasing.

ABB fick tidigare i år en order på laddstationer och elsystem till eldrivna ledbussar från Génève. På mindre än en sekund ansluter bussen till laddstationen vid hållplatrsen. Nu räknar ABB med att 150 000 dieselbussar i Indien till år 2030 ska ersättas med eldrivna bussar. Foto: Ulo Maasing.

Kraft- och teknologijätten ABB räknar med en storskalig övergång till elektrisk busstrafik på den jättelika indiska bussmarknaden. ABB presenterade nyligen planer på ett pilotprojekt med blixtsnabb laddning av elbussar i landet.

Enligt ABB:s visioner ska fram till år 2030 inte mindre än 150 000 dieselbussar bytas mot elbussar i Indien, skriver den indiska motorbranschtidningen Motorindia.

I somras fick ABB, som vi tidigare rapporterat, en order från Génève på laddstationer och utrustning för extremt snabb laddning av elbussar. På mindre än en sekund ansluter bussen till laddstationen vid hållplatsen.

Batterierna kan sedan laddas med 600 kilowatt på 15 sekunder vid hållplatser
längs linjen och med ytterligare 4-5 minuters laddning vid terminaler och ändhållplatser är batterierna fulladdade.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)