Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tala om elbussorder – 600 bussar på ett bräde

Yutong har på ett bräde levererat 600 elbussar till den kinesiska staden Harbin. Foto: Yutong.

Det är skillnad på Europa och Kina. Medan en order på något eller några tiotal elbussar är en stororder med europeiska mått beställer kinesiska städer elbussaar i hundratal. I dagarna har lokaltrafiken i den kinesiska staden Harbin tagit emot 600 helelektriska bussar från busstillverkaren Yutong.

Ordern från Heilongjiang Harbin Transport Group Public Transportation Co avser helelektriska 10,5-meters stadsbussar. Harbin har omkring elva miljoner invånare och är Kinas nordligaste storstad med tufft vinterklimat halva året.

Hittills har Yutong levererat 1 600 helelektriska bussar till tolv städer i provinsen Heilongjiang – med leveransen av de 600 bussarna kommer antalet upp i 2 200 elbussar.

Yutong är en verklig gigant när det gäller busstillverkning. Företaget tillverkade under första halvåret i år sammanlagt 25 542 bussar, varav 10 822 stora bussar, 10 890 midibussar oh 3 830 minibussar. Försäljningen under samma period uppgick till 24 780 bussar, varav 10 433 stora bussar, 10 656 midibussar och 3 691 minibussar.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Hur stor andel av de 25 000 bussarna vad elbussar? Förra året låg de på ~40% rena elbussar av all produktion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)