Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brittisk transportjätte i nordisk bussoffensiv

Linda Walméus är ny affärschef vid Go-Ahead Nordic och ska leda den brittiska bussjättens expansion i nordisk busstrafik. Foto: Go-Ahead Nordic.

Den brittiska transportjätten Go-Ahead, med verksamhet i flera länder, går nu till offensiv på den nordiska bussmarknaden. Go-Aheads nordiska dotterbolag Go-Ahead Nordic har rekryterat Linda Walméus som affärschef för Go-Ahead Nordics satsning på buss. Hon ansvarar för att bygga upp ett bussteam med en rad olika kompetenser med målet att etablera Go-Ahead Nordic som en stark spelare när det gäller anbud för busskontrakt runt i Sverige.

Linda Walméus kommer närmast från en tjänst å Transdev där hon bland annat arbetat med en rad stora busskontrakt och mobilisering av bland annat regionbusstrafik Malmö-Lund och Trelleborg stads- och regionbuss. I sin roll där var Linda ansvarig för ca 100 bussar med omkring 250 medarbetar fördelade på två verkstäder, trafikledning samt även administrativ personal.

Hon har också en omfattande erfarenhet från järnvägstrafik och har bland annat arbetat på MTR Express men också i både Öresundståg- och Pågatågstrafiken.

Go-Ahead är sett till passagerarvolymen den största bussoperatören i London. Företaget har också en stor flotta elbussar i trafik i den brittiska huvudstaden.

Moderföretaget Go-Ahead Plc i Storbritannien har lång erfarenhet av busstrafik och är, sett till passagerarvolym, den största operatören av busstrafik i London.

Go-Ahead bedriver även busstrafik i ett antal större städer i Storbritannien som t ex Newcastle-upon-Tyne, Oxford, Brighton och Plymouth. Go-Aheads affärsidé bygger på att förena den stora kunskap och erfarenhet som finns i Storbritannien med lokalt anpassade tillbud och transportlösningar och med lokala team med lokal beslutanderätt.

– För mig är det viktigt att hela tiden jobba med hög kundnöjdhet, säger Linda Walméus.

– I min värld når man det genom rätt medarbetare på rätt plats som får ta ansvar och har högt engagemang och tydliga mål. Sen tror jag på att man ska våga utmana rådande sanningar och strukturer för att nå nya och bättre resultat.

– Vår långa erfarenhet av att bedriva busstrafik i Storbritannien tillsammans med det team som vi nu bygger upp kommer att göra oss mycket konkurrensmässigt starka framöver på bussidan, säger Magnus Hedin, VD för Go-Ahead Nordic.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)