Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Konsulter sparkas när Skånetrafiken ska spara

Skånetrafiken måste spara 55 miljoner. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken står inför tuffa besparingskrav, eller effektiviseringar, som det numera heter på politiksvenska. Den budget som Skånetrafiken har fått från politikerna i Region Skåne innebär ett sparkrav på cirka 55 miljoner kronor. Nu har Skånetrafiken tagit fram ett förslag på åtgärder för besparingar och nerskärningar.

Enligt Skånetrafikens förslag kommer cirka sex miljoner att hämtas in genom ett minskat trafikutbud.

– I det förslag som politikerna i kollektivtrafiknämnden ska besluta om den 8 februari ar vi försökt att prioritera de åtgärder som påverkar våra kunder så lite som möjligt, säger Linus Eriksson, trafikdirektör vid Skånetrafiken.

30 miljoner ska sparas in på bland annat minskad administration, färre konsulter och minskat resande för Skånetrafikens anställda. 25 miljoner ska hämtas in på externa kostnader, bland annat en stängning av Skånetrafikens kundcenter på Triangeln i Malmö.

– Tidigare tecknade avtal och satsningar på hållbart resande ger oss ökade kostnader kommande år. För en budget i balans 2019 vidtar nämnden en del åtgärder som framför allt handlar om besparingar på administration i linje med Alliansens generella effektiviseringar av regionens verksamhet, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)