Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

950 får gå från Stena Line i Sverige

Stena Line varslar 950 i Sverige om uppsägning. Foto: Stena Line.

Färjerederiet Stena Line med huvudkontor i Göteborg varslar 950 medarbetare i den svenska verksamheten om uppsägning. Åtgärden sker som en direkt effekt av den påverkan som det nya coronaviruset (COVID-19) har på Stena Lines passagerarverksamhet. Varslet omfattar medarbetare på både på sjö- och landsidan.

Med anledning av Coronaviruset (COVID-19) och de reserestriktioner som ett flertal länder har infört har Stena Line precis som många andra företag inom resebranschen sett en kraftig nedgång av bokningar under den senaste tiden.

Verksamheten i Skandinavien är enligt rederiet värst drabbad och under de senaste dagarna har passagerartrafiken till och från Sverige, Danmark, Polen, Tyskland och Lettland i stort sett avstannat helt.

Sedan lördagen 14 mars har Stena Line slutat trafikera linjen mellan Oslo och Frederikshavn helt och hållet tillsvidare. I dagsläget görs bedömningen att passagerarverksamheten inte kommer att återhämta sig inför den viktiga sommarsäsongen. Stena Line ser sig därför tvingat att ta till drastiska åtgärder för att anpassa kostnaderna till den nya affärssituationen och säkerställa den viktiga fraktverksamheten.

Idag, måndagen den 16 mars kommer Stena Line därför att varsla totalt 950 medarbetare om uppsägning. Varslet omfattar sjöanställda på Stena Lines nio svenskflaggade fartyg samt tjänstemän på samtliga orter där företaget är verksamma och de två dotterbolagen Stena Line Travel Group och Retail & Food Services.

– Med den situation vi nu befinner oss i har vi inget annat val än att anpassa verksamheten och våra kostnader för att begränsa den negativa omfattningen och säkra den fortsatta fraktverksamheten”, säger Niclas Mårtensson, vd Stena Lines.

Stena Line genomför just nu en översikt av verksamheten i samtliga regioner med anledning av den vikande passagerarverksamheten och utesluter inte att det kommer att ske fler neddragningar eller förändringar i tidtabeller eller linjenätverket.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)