Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussar undsätter Öresundspendlare

Foto: Öresundsbron.

Sedan den danska regeringen i fredags fattat beslut om att delvis stänga gränsen till Danmark kommer Skånetrafiken nu tillfälligt att sätta in extra bussar över Öresundsbron, bland annat för att göra det lättare för arbetspendlare. Bussarna ska trafikera sträckan Hyllie – Kastrup.

På grund av den danska regeringens beslut tvingas Skånetrafiken att kraftigt reducera trafiken över bron till ett tåg i timmen.

För att säkerställa att samtliga resenär kan ta sig till Sverige sätter Skånetrafiken därför tillfälligt in extra bussar mellan Hyllie station och Kastrup. Bussarna kommer att avgå var tjugonde minut i pendel mellan Kastrup och Malmö Hyllie.

– Det danska beslutet kommer att leda till såväl trängsel som väsentligt längre restider. Därför gör vi nu allt vi kan för att underlätta för våra kunder, säger Maria Nyman, affärsområdeschef för tåg på Skånetrafiken.

Istället för som på vardagar köra sex tåg i timmen tvingas Skånetrafiken köra ett tåg i timmen. Det är ett beslut som bygger på danska Polisens krav för att kunna kontrollera tågen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)