Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL: Mer kollektivtrafik än vanligt i sommar

Förstärkt busstrafik på ett 40-tal busslinjer och många bussar på standby ska bidra till att det inte blir för trångt i kollektivtrafiken i Storstockholm i sommar. Foto: Gustav Kaiser.

Mot bakgrund av covid-19-pandemin kommer kollektivtrafiken i Storstockholm att förstärkas jämfört med en normal sommar. Fler turer, många bussar på stand by och längre tåg ska förebygga trängsel ombord. Även i sommar gäller uppmaningen till resenärerna att i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer undvika onödiga resor.

Varje sommar anpassas SL-trafiken till det ändrade resmönster som sommaren medför, men coronapandemin gör den här sommaren speciell. För att minska risken för trängsel förstärker SL sommartidtabellen med extrainsatta turer och fler långa tåg går i trafik. SL kommer också ha ett stort antal bussar på stand by som kan sättas in när belastningen på en specifik avgång eller linje blir för hög. SL:s sommartidtabell börjar gälla den 19 juni.

För att motverka trängsel och ge större möjlighet till alternativa resvägar utökas antalet avgångar på drygt 40 busslinjer i länet. Fokus ligger bland annat på utöka antalet avgångar på busslinjer som passerar länets sjukhus, för att sjukhuspersonalen ska kunna ta sig till jobbet. I alla trafikområden kommer det finnas bussar som snabbt kan sättas in om det blir för trångt ombord och vid behov för att anpassa trafiken utifrån nya resmönster.

På flera tunnelbanelinjer ökas turtätheten och fler långs tåg kommer att köras. Även på Tvärbanan blir turtätheten högre och för pendeltågen och Roslagsbanan gäller fler långa tåg och för pendeltågen även ökat antal avgångar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)