Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Regeringen struntade i branschens synpunkter – förlänger restriktioner

Regeringen har nu beslutat att restriktionerna för den långväga kollektivtrafiken med buss och tåg ska förlängas till mitten av augusti. Foto: Ulo Maasing.

Regeringen beslutade på torsdagen att genomföra förslaget att förlänga restriktionerna för den långväga kollektivtrafiken med buss och tåg till och med den 14 augusti. Därmed tog regeringen inte någon hänsyn till den kritik och de synpunkter som förts fram av bland andra Sveriges Bussföretag.

Restriktionerna innebär att den som bedriver eller organiserar kollektivtrafik med buss eller tåg, med en linjesträckning som överstiger 15 mil, ska se till att antalet passagerare ombord inte vid något tillfälle överstiger hälften av sittplatserna.

Restriktionerna gäller sedan tidigare och förlängs nu från den 1 juni till och med den 14 augusti. Den 15 juni ska regeringen göra en ny bedömning om de kan upphävas den 1 juli.

– Mot bakgrund av den höga smittspridningen sedan februari, som först nyligen har vänt neråt, är det angeläget att ha kvar smittskyddsåtgärder i den långväga kollektivtrafiken ytterligare en tid, säger socialminister Lena Hallengren (S).

– Vi ska ha säkra och smittfria resor i sommar. Därför förlänger regeringen restriktionerna för den långväga kollektivtrafiken. Skulle läget förändras, med rejält minskad smittspridning, kan regleringen upphävas tidigare, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)