Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sol och vind gör busshållplatsen grön

I den engelska staden Bromsgrove ska busshållplatserna bli självförsörjande när det gäller el med solpaneler på taket och en liten vindsnurra.

Miljövänlig kollektivtrafik handlar inte bara om fordon. Det kan också gälla busshållplatserna. I den engelska staden Bromsgrove installeras nu busshållplatser där reklamskyltar, realtidsinformation och belysning drivs med sol- och vindenergi från själva hållplatsen. Hållplatserna med sina väderskydd blir de första i landet som inte är anslutna till elnätet. Varje busshållplats väntas spara in koldioxidutsläpp om 3,6 ton under en tioårsperiod.

Varje hållplats har solceller på väderskyddets tak samt en liten vindsnurra för att producera den energi som behövs. Förutom realtidsinformation, belysning och reklam har väderskydden också ett interaktivt infosystem som drivs av sol- och vind från hållplatsen själv.

Det är regionen Worcestershire County som tillsammans med 1st Century Passenger Systems och Etesian Green har utvecklat hållplatserna, både när det gäller själva hårdvaran och systemet för realtidsinformation i väderskydden.

Bromsgrove är en stad med cirka 40 000 invånare i grevskapet Worcestershire i England. Staden är huvudort i distriktet med samma namn och ligger 26 kilometer nordost om Worcester samt 21 kilometer sydväst om centrala Birmingham.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)