Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler elbussar för Solaris

Solaris har levererat mer än hälften av de elbussar som rullar i Italien. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris har fått ännu en betydande order på elbussar till Italien och befäster därmed sin ledande ställning när det gäller den italienska elbussmarknaden. Mer än varannan elbuss i landet är levererad av den polska tillverkaren. Företaget har nu vunnit en upphandling på 30 elbussar till lokaltrafiken i Genua. Trafikföretaget har som mål att till 2025 byta ut hela sin bussflotta till enbart elbussar.

Det är AMT (Azienda Mobilità e Trasporti SpA) i Genua som har beställt bussarna, Solaris Urbino 12, för leverans under det första kvartalet nästa år.

Bussarna är försedda med Solaris högenergibatterier med en kapacitet på över 250 kWh. Laddning sker genom CCS-kontakter som finns på såväl bussens vänstra som högra sida, ovanför framhjulen. Motorn är på 220 kW och placerad centralt i anslutning till drivaxeln. Klimatanläggningen är baserad på en koldioxiddriven värmepump.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)