Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Höjdarpremiär i Värmland

Den 26 september är det dubbeldäckarpremiär i Värmland. Foto: Värmlandstrafik.

Nu ansluter sig Värmland till de regioner som har trafik med dubbeldäckare. Med start den 26 september sätter Värmlandstrafik och operatören Nobina in tio dubbeldäckare på vissa turer på tre regionala busslinjer, 500, 700 och 800.

Dubbeldäckarna, som tidigare gått i Uppsala län, är 4,2 meter höga och har plats för cirka 80 sittande passagerare vardera. Precis som övriga bussar är de anpassade för personer med funktionshinder, de är också utrustade med infotainmentskärmar och wifi-nätverk.

– Med dubbeldäckarna tar vi ett nytt steg in i framtiden och får möjlighet att testa nya trafikkoncept inför kommande bussupphandling som vi gör för hela Värmland, inklusive stadstrafiken i Karlstad, säger Markus Bergman, trafikchef regionbuss vid Värmlandstrafik.

Exteriört kommer dubbeldäckarna med en ny kostym. Den varmt gula kulören är den samma som på Värmlandstrafiks övriga bussar, däremot bär dubbeldäckarna kollektivtrafikens nya logotyp.

– Vår nya grafiska profil har en tydligare koppling till Region Värmland och logotypen innefattar skogsstjärnan. Förhoppningen är att detta ska skapa igenkänning och kännedom om regionens verksamhet som helhet, säger David Widlund som är marknadschef på Region Värmland Kollektivtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)