Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stadsbussar i ännu en stad

Alvesta station är nav för den nya stadsbusslinjen i Alvesta. Foto: Henrik Sendelbach/Wikimedia Commons.

Ännu en svensk stad får stadsbusstrafik när kollektivtrafiken byter tidtabell den 10 december. Det är Alvesta som hittills saknat stadsbussar men som då får sin första linje. Hela det första året blir det avgiftsfritt att resa med stadsbussen i Alvesta eftersom kommunen slantar upp med kostnaderna för trafiken.

Busslinjen går mellan sammanlagt 20 hållplatser och förbinder den östra och västra delen av Alvesta tätort, med Alvesta station som nav. Trafiken körs sju dagar i veckan med 40 minuters turtäthet. På vardagarna börjar trafiken tidigare och slutar senare än under helgerna.

Under det andra året är resorna avgiftsfria för personer upp till 20 år, samt pensionärer. Skulle trafiken fortsätta även efter prövotiden gäller Länstrafiken Kronobergs ordinarie biljettaxa för stadsbusstrafik för samtliga åldersgrupper.

Det är Alvesta kommun som står bakom och finansierar initiativet till den lokala stadstrafiken. Driften sköts av Region Kronoberg, via Länstrafiken Kronoberg , som i sin tur upphandlat trafiken som i likhet med all annan upphandlad busstrafik i Kronoberg kommer att köras av Connect Bus.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)