Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Transportföretagen

Mattias Dahl är ny vd för Transportföretagen. Foto: Svenskt Näringsliv.

Mattias Dahl är ny vd för Transportföretagen. Foto: Svenskt Näringsliv.

Till ny vd för Transportföretagen inom Svenskt Näringsiv har utsetts Mattias Dahl. Han kommer närmast från tjänsten som förhandlingschef på Svensk Handel. Han kommer att tillträda tjänsten som vd under våren, senast den 1 juni. I Transportföretagen ingår bussbranschens organisation Sveriges Bussföretag.

Rekrytering av ny vd till Transportföretagen har pågått sedan i somras, då förre vd:n Peter Jeppsson fick tjänsten som vice vd på Svenskt Näringsliv.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Mattias Dahl som ny vd för Transportföretagen. Mattias är en kunnig jurist med stor förhandlingsvana och goda ledaregenskaper. Vi har stort förtroende för att han ska kunna leda och utveckla Transportföretagen, säger Björn Alvengrip, styrelseordförande för Transportföretagen.

– Jag ser fram emot att axla vd-rollen på en så kompetent och respekterad organisation som Transportföretagen. Transporterna är samhällets blodomlopp och det följer ett stort ansvar med att företräda en så central näring för såväl svensk arbetsmarknad som samhället i stort, säger Mattias Dahl.

– Den allt annat överskuggande frågan just nu, både i min nuvarande tjänst och som tillträdande vd för Transportföretagen, är att se till att vi får ansvarsfulla avtal i nästa års avtalsrörelse. Vi behöver avtal som stärker konkurrenskraften i svenska företag och bidrar till fler jobb.

Mattias Dahl har en jur kand från Stockholms universitet och har tidigare arbetat som förhandlingschef på Svensk Handel, arbetsrättsjurist på Sveriges Byggindustrier, processförare på Ledarna, biträdande jurist på Mannheimer Swartling och som tingsnotarie på Södra Roslagens tingsrätt.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)