Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler öppnar framdörrarna

UL fortsätter att öppna framdörrarna – nu står busslinjer i Bålsta och Enköping på tur.

Framdörrarna på bussar på 19 linjer i Bålsta och Enköping i Uppland öppnas nu också. Sedan mitten av december 2020 har framdörrarna öppnats successivt på de UL-bussar som fått förarskydd som är godkänt av Arbetsmiljöverket. Nu har ett godkänt förarskydd installerats på samtliga UL-bussar i Bålsta och Enköping. Samtliga dessa bussar körs av Transdev.

UL:s långsiktiga mål är att återgå till påstigning fram och avstigning bak i samtliga bussar som går i UL:s trafik, med syfte att underlätta flödet i bussarna samt göra det möjligt att kommunicera med förarna och använda biljettmaskinen.

– Vi har arbetat hårt tillsammans med våra skyddsombud för att få fram ett godkänt förarskydd så det är positivt att vi nu kan öppna framdörrarna igen säger Anne Falker på Transdev, som kör kollektivtrafik i Bålsta och Enköping på uppdrag av UL.

Genom att resenärer nu återigen kommer gå på genom framdörrarna och av genom bakdörrarna kommer det vara lättare att hålla avstånd vid av- och påstigning eftersom man slipper trängas i bakdörrarna. Dessutom kommer föraren enklare kunna se när bussen har tillräckligt med passagerare, framhåller UL.

Resenärerna kommer också att åter kunna blippa sina kort när framdörrarna öppnats.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)