Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Framdörrar i Halland börjar öppnas till helgen

Till helgen börjar framdörrarna åter att öppnas i de bussar som kör åt Hallandstrafiken. Foto: Hallandstrafiken.

Med början under det kommande veckoslutet kommer Hallandstrafikens första bussar med monterat skyddsglas och öppnad framdörr, att börja rulla i stadstrafiken i Halmstad och Falkenberg. Därefter följer stadstrafiken i Varberg och Laholm från och med måndag. ”Det innebär att resenärerna åter kan gå ombord genom framdörren och blippa sitt kort eller köpa sin enkel- eller 24-timmarsbiljett direkt av föraren”, säger Hallandstrafikens vd Andreas Almquist.

Det kommer ta mellan två och tre veckor innan alla bussar i Halland är utrustade med skyddsglas och kunna öppna framdörren för resenärerna.

Framdörrarna och främre delen av bussarna har varit avstängda för resenärerna sedan juni förra året, för att skapa en smittsäker arbetsmiljö för förarna. Stängda framdörrar har även inneburit att det inte gått för resenärerna att hantera sina biljetter ombord.

Lösningen med skyddsglas vid förarplatsen har redan monterats in i hundratals bussar runt om i landet.

– Med skyddsglaset är förarmiljön så smittsäker den kan bli enligt de råd, lagar och rekommendationer som finns på området och vi kan börja öppna framdörrarna igen, säger Andreas Almquist.

Öppnandet av framdörrarna innebär att all påstigning sker genom framdörren och all avstigning i de bakre dörrarna. Vidare blir allt utrymme ombord åter tillgängligt för resenärerna och att biljetthanteringen återgår till det normala.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)