Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL bjuder hemlösa på vaccinationsbiljetter

Hemlösa i Storstockholm ska få fribiljetter i SL-trafiken för att kunna ta sig till vaccinationsmottagningar. Foto: Ulo Maasing.

SL i Storstockholm ska erbjuda hemlösa 7 500 enkelbiljetter för att det ska bli lättare för dem och andra utsatta att resa till och från vaccinations-mottagningar. Erbjudandet till de hemlösa går via frivilligorganisationer och kyrkor. ”Det ska vara lätt för alla att få sin vaccination”, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Trafikförvaltningen i REgion Stockholm (SL) erbjuder varje år hemlösa, via frivilligorganisationer och kyrkor, 15 000 enkelbiljetter. Dessa syftar till att möjliggöra hemlösa och utsatta att kunna resa till och från härbärgen, läkarbesök eller andra besök som döms viktiga. Nu ska SL erbjuda ytterligare 7 500 biljetter som ska delas ut för att förenkla vaccinationen av hemlösa och utsatta.

Fem organisationer, bland andra Stadsmissionen, får biljetter från SL för att dela ut till människor i behov av dem. Biljetterna fördelas jämt mellan de fem organisationerna. För att hemlösa att kunna transportera sig för att kunna vaccinera sig mot Covid-19 kommer organisationerna nu få ytterligare biljetter.

Beslutet ska fungera som ett komplement till Region Stockholms vaccinationsarbete som bland annat finns på särskilda vårdcentraler för hemlösa, i uppsökande verksamhet, i de mobila enheter som vaccinerar samt på drop-in mottagningar i samverkan med frivilligorganisationer.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)