Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Enklare hantering av hittegods

Den 1 augusti kommer en ny lag om hittegods i kollektivtrafiken. Bild: Vaxholmsbolaget.

Regeringen lämnade på tisdagen över ett förslag till riksdagen om en ny lag om hittegods i kollektivtrafiken. Delvis stämmer den nya lagen överens med hur trafikföretagen idag hanterar hittegods, men enligt regeringen är syftet med lagen att förtydliga reglerna och förenkla hanteringen av kvarglömt gods för trafikföretagen.

Lagen gäller föremål som har glömts kvar på buss, tåg, spårvagn, tunnelbana eller fartyg, likaså inom vissa områden i anslutning till kollektivtrafiken.

Enligt lagförslaget ska den som tar hand om upphittad egendom lämna över det till det aktuella trafikföretaget, istället för att anmäla fyndet till polsen, ungefär som det är idag.

Men lagförslaget innebär också att trafikföretagen inte längre ska behöva sälja egendom som blir kvar hos företagen. Det innebär att egendomen tillfaller trafikföretaget om ägaren inte hämtar ut sin egendom. Den nya lagen ska börja gälla den 1 augusti.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. JAG TAPPADE MI NA NYCKLAR DEN 24 JANUARI PÅ BÅTEN ELLER PÅ BUSSEN FRÅN VAXHOLM. NYCKELKLIPPA HADE TVÅ NYCKLAR, EN NYCKEL TIL BREVLÅDAN OCH EN NYCKEL TILL MIN BOSTAD. NYCKLARNA SATT PÅ EN NYCKELKNIPPA MED EN LITEN SILVERKLÅPP OCH HÖLLS IHOÅ AV EN GUMMISNODD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)