Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppdaterade miljökrav vid trafikupphandlingar

Kraven kompletteras med nya rekommendationer om bland annat drivmedel. Arkivbild: Ulo Maasing.

Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik har nu uppdaterat de miljökrav som ska ställas vid upphandling av både busstrafik och trafik med personbil, exempelvis färdtjänst och sjukresor. De nya miljökraven är kompatibla med EU:s nya direktiv om rena fordon, Clean Vehicles Directive.

Miljökraven har tagits fram i samarbete mellan de olika organisationer som är engagerade i Partnersamverkan, bland andra Svensk Kollektivtrafik, Sveriges Bussföretag och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Kraven finns som bilagor till de modellavtal för upphandlad trafik som parterna har enats om.

– I den nya versionen är bilagorna kompatibla med Clean Vehicles Directive och har dessutom kompletterats med nya rekommendationer gällande bränslen och drivlinor. Bilagorna har en mer flexibel struktur och förhoppningsvis mer användarvänliga, säger Annarella Löfblad, projektansvarig för Svensk Kollektivtrafik.

Miljökraven kan laddas ner här.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)