Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken i topp på Facebook

Skånetrafiken passerade på torsdagen 20 000 likes på Facebook. Därmed är man överlägset störst på FB av landets trafikhuvudmän/regionala kollektivtrafikmyndigheter.

Skånetrafiken passerade på torsdagen 20 000 likes på Facebook. Därmed är man överlägset störst på FB av landets trafikhuvudmän/regionala kollektivtrafikmyndigheter.

Skånetrafiken är den av landets trafikhuvdmän/regionala kollektivtrafikmyndigheter som har flest fans på Facebook. I förhållande till invånarantalet i trafikområdet leder däremot Karlstadsbuss gillaligan på Facebook överlägset. En genomgång av landets trafikhuvudmän visar generellt på en klen närvaro på Facebook och även andra sociala medier.

Några av de huvudmän/regionala myndigheter som finns på Facebook tycks heller inte ha förstått mycket av hur sociala medier fungerar utan meddelar helt sonika att de har semesterstängt på Facebook.

Här är är listan på hur många ”likes” de olika trafikhuvudmännen i landet har på Facebook. Siffrorna gäller sen eftermiddag torsdag den 17 juli. Inte alla huvudmän finns med på listan eftersom de inte har gått att hitta på sitt namn på Facebook och inte heller haft en lättfunnen länk på sin hemsida.

Skånetrafiken 20 009
Västtrafik 8 910
Karlstadsbuss 5 788
SL, Storstockholms Lokaltrafik 5 520
Dalatrafik 2 829
Jönköpings Länstrafik 2 067
Länstrafiken Jämtland 1 986
Länstrafiken Kronoberg 1 893
Hallandstrafiken 1 619
X-trafik 1 333
Värmlandstrafik 1 317
Luleå Lokaltrafik 1 199
Länstrafiken Västerbotten 390

Kalmar Länstrafik 343

Knappast några imponerande siffror. Som jämförelse kan man ta de båda expressbussföretagen Swebus och Y-buss som båda har en verksamhet som är avsevärt mindre än alla landets trafikhuvudmän. Swebus har 8 064 och Y-buss 2 814 likes på Facebook. Flygbolaget SAS har 635 862 och SJ 30 262.

Särskilt anmärkningsvärd är Storstockholms Lokaltrafiks svaga siffror, i synnerhet med tanke på att SL svarar för drygt hälften av all kollektivtrafik i landet. Möjligen säger det en del om hur positivt värdeladdat varumärket SL är…

Taggat som: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar »

  1. UL har idag 2094 gillare, GUB som entreprenör har 195…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)