Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Repris för rullande julshow med elbuss

Den rullande julshowen på sin väg genom Göteborg.

Den rullande julshowen på sin väg genom Göteborg.

Elbussprojektet ElectriCity i Göteborg, återupprepar fjolårssuccén med en julbuss på elbusslinjen 55. En av bussarna pyntas med 2 500 ledlampor och spelar klassisk julmusik på resan genom Göteborg. För varje passagerare som reser med julbussen skänker ElectriCity motsvarande summa som en enkelbiljett kostar till Stadsmissionens verksamhet.

Den första julbussen rullar ut på torsdagsefterminddagen och kör fram till lördag kväll. Bussen har pyntats med 2 500 ledlampor och spelar klassisk julmusik för att skapa fin stämning längs vägen.

För varje person som åker med julbussen skänker ElectriCity summan av vad en enkelbiljett kostar till Stadsmissionens verksamhet för socialt utsatta personer i Göteborg.

– Julbussen var väldigt uppskattad och därför kör vi en repris i år. Man kan se julbussen som ett rullande julkort som belyser ett framgångsrikt arbete där innovation och hållbarhet bidrar till att skapa en attraktiv kollektivtrafik, säger Marie Fall, pr-ansvarig från Västtrafik.

– Med julunderhållningen vill vi på ett lekfullt sätt visa att elbussen gör det möjligt att ersätta stadens traditionella buller med trevliga ljud, säger Helena Lind, pr-chef på Volvo Bussar.

I ElectriCity ingår 14 partners: Volvokoncernen, Västra Götalandsregionen, Västtrafik, Göteborgs Stad, Chalmers tekniska högskola, Energimyndigheten, Johanneberg Science park, Lindholmen Science Park, Business Region Göteborg, Göteborg Energi, Keolis, Älvstranden Utveckling, Chalmersfastigheter och Akademiska Hus.

Taggat som: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)