Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Långsam tankning bromsar biogasbussar

Tar för lång tid att tanka. Foto: Luleå Lokaltrafik.

Det kommunägda bussföretaget Luleå Lokaltrafik, LLT, har lagt planer på att skaffa tio nya biogasbussar på is. Anledningen är att man inte hinner tanka gasbussarna tillräckligt snabbt. Företagets tankningsanläggning är helt enkelt för långsam, rapporterar SvT Nyheter Norrbotten.

– Vår tankanläggning är inte dimensionerad utifrån dagens användande av gasbussar. Anläggningen är byggd utifrån att bussen står vid rampen i tio timmar för att långsamtankas. I dag står bussarna där i snitt fem timmar och därmed hinner inte anläggningen fylla upp bussarna fullt ut, skriver företagsledningen till styrelsen för det kommunala bolaget.

Och styrelsen håller med och vill ha pengar från kommunen för att kunna tanka bussarna snabbare. En halv miljon kostar det att få fart på anläggningen.

– Om vi ska köra biogasbussar måste de vara fulltankade. Det går inte att köra den rutt som man tänkt eftersom bussen måste tillbaka till depån och tanka. Då behövs det extrabussar för att klara trafiken, säger Anja Johansson(S) vice ordförande i LLT till SvT Norrbotten.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)