Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hybricon tar strid om Skellefteupphandling

Hybricon tar strid om Skellefteå Buss upphandling av elbussar. Foto: Ulo Maasing.

Den svenska elbusstillverkaren Hybricon tar strid om Skellefteå Buss´ upphandling av sex elbussar med option på ytterligare sex. Upphandlingen, som i ett första skede är värd cirka 35 miljoner kronor, överklagades av Volvos återförsäljare Wist Last & Buss. I en färsk dom av förvaltningsrätten underkändes upphandlingen, vilket av Skellefteå Buss vd tolkades som att Volvo ska leverera bussarna, vilket vi rapporterade om på tisdagen.

Förvaltningsrätten slog fast att upphandlingen inte får avslutas förrän rättelse gjorts genom att en ny prövning av anbudet genomförts.

Hybricon, med bas i Umeå, nöjer sig inte med detta utan har bestämt sig för att hos kammarrätten begära överprövning av förvaltningsrättens dom från i måndags.

Hybricon begär att kammarrätten beslutar att något nytt tilldelningsbeslut tills vidare inte får fattas och beviljar Hybricon prövningstillstånd och dessutom ändrar förvaltningsrättens dom och lämnar Wist Last & Buss AB:s ansökan om överprövning utan bifall. I andra hand vill Hybricon att kammarrätten återförvisar målet till förvaltningsrätten för fortsatt handläggning.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)