Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer självkörande i Linköping

Linköpings stad vill fortsätta att sats på självkörande bussar.

Linköpings kommun vill satsa mer på självkörande bussar. Sedan ett år har två självkörande små bussar varit i trafik på universitetsområdet i staden, och nu har Linköping beslutat att satsa lika mycket pengar, 1,5 miljoner kronor, på självkörande bussar i stadsdelen Vallastaden, skriver Östgöta Correspondenten.

De självkörande bussarna har en värd ombord för säkerhets skull. Den ena av de bussar som trafikerar universitetsområdet tar sex passagerare, den andra tolv, även om man under coronapandemin kör utan resenärer.

– Universitet är en ganska isolerad miljö med en rätt homogen grupp människor. Nu ska bussarna ut bland annan trafik och transportera allt från barn till äldre med rörelsesvårigheter. Vi är först i Sverige med att ha självkörande bussar i stadsmiljö, säger Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Linköping till Östgöta Corrrespondenten.

Förutom Linköpings stad satsar VTI, Östgötatrafiken och Linköpings universitet tre miljoner var på projektet med självkörande bussar.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)