Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina lägger stororder på elbussar hos Volvo

I Nobinas stororder till Volvo ingår 29 batterielektriska ledbussar för trafik i Malmö. Där satte Nobina 60 sådana bussar i trafik tidigare i år. Foto: Ulo Maasing.

Nobina, som är Nordens största bussoperatör, har i tre order beställt sammanlagt 122 batterielektriska bussar hos Volvo. Bussarna ska levereras till Nobina i Göteborg, Malmö och Hässleholm under 2022 och 2023. De aktuella bussarna är av modellerna 7900 Electric på 12 meter och 7900 Electric Articulated ledbussar på 18 meter. Nyligen satte Nobina 60 ledbussar av samma modell i trafik i Malmö och i samband med det etablerades också landets största elbussdepå – klicka här för ett reportage om depån.

– Vi är väldigt nöjda med den support vi fått i samband med trafikstarten av 60 Volvo 7900 Electric Articulated i Malmö. Med tanke på vår nära relation och det gemensamma engagemanget för en hållbar, modern och pålitlig kollektivtrafik, så var det naturligt att välja Volvo Bussar för våra uppföljande beställningar i Göteborg och Skåne, säger Jens Råsten, Fleet Manager på Nobina Group.

Nobina har beställt 64 nya och 20 begagnade Volvo 7900E och 7900EA som ska sättas i trafik i Göteborg sommaren 2022/2023. Trafikavtalet där är ett partnerskap mellan Nobina, Västtrafik och Volvo Bussar. I december 2020 satte Transdev in 145 eldrivna ledbussar från Volvo i sin trafik i Göteborg.

Nobina har också beställt 29 Volvo 7900EA som ska användas i Malmös stadstrafik med start i september 2022. Det är en uppföljning på den leveransen av 60 elektriska Volvobussar till Nobina i Malmö våren 2021.

Dessutom ska Volvo leverera nio Volvo 7900E till Nobina för stadstrafiken i Hässleholm. Busssarna där ska sättas i trafik i december nästa år.

– Volvo Bussar har ett nära och långvarigt partnerskap med Nobina. Vi är väldigt glada över att vi, trots pandemin, har säkrat inte bara ett utan tre kontrakt med dem på bara några månader. Ordrarna är ett bevis på Volvo Bussars viktiga roll i att tillhandahålla innovativa, hållbara och kompletta elbussystem när resan mot elektrifierad kollektivtrafik fortsätter i svenska städer, säger Martin Spjern, Key Customer Manager på Volvo Bussar Sverige.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)