Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vy petat ur Gävleborgsupphandling

Sandvikens resecentrum. Vems bussar kommer att angöra där? Region Gävleborg har underkänt sin egen upphandling av busstrafiken i Gästrikland som ursprungligen tilldelades Vy Buss. Nu har regionen diskvalificerat även Vys anbud och tilldelat Transdev trafiken. Tidigare underkändes Keolis anbud. Foto: Papper/Wikimedia Commons.

För några veckor sedan var det tårtkalas hos Vy Buss i Gävleborg. Region Gävleborg hade tilldelat Vy Buss ett tioårigt trafikavtal för busstrafiken i Gästrikland, inklusive stadsbusstrafiken i Sandviken (klicka här). Fyra företag bjöd på trafiken – men ett anbud diskvalificerades därför att regionen inte ansåg att företaget hade lämnat in komplett blankett när det gällde de fordon man planerade att använda i trafiken. Vy Buss tilldelades trafiken.

Den 5 oktober underkände sedan Region Gävleborg/X-trafik sin egen upphandling (klicka här) och återkallade tilldelningsbeslutet. Nu har Vy Buss petats som vinnare och fått sitt anbud underkänt.

På fredagen fattade så Region Gävleborg/X-trafik ett nytt tilldelningsbeslut som innebär att Transdev tilldelas trafiken.

I fredagens beslut skriver regionen att ”vid prövning av anbud har det visat sig att Vy Buss AB har bifogat en blankett för Planerade fordon med uppgifter som ej uppfyller miljökraven”.

Vy stupade alltså på samma blankett som tidigare Keolis fallit på.

Kvar av godkända anbud fanns därför endast Bergkvarabuss och Transdev.

De båda företagens årliga prislapp för trafiken blev:

Bergkvarabuss: Anbudspris: 150 475 241:- Utvärderingspris: 142 475 241:-
Transdev: Anbudspris: 152 857 873:- Utvärderingspris: 137 857 873:-

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)